3 de maig 2012

Món d'emocions


Ja han sortit publicats els quaderns MÓN D'EMOCIONS, per treballar l'Educació Emocional a primària. Els hem fet la M. Teresa Abellán i jo, amb el suport i la complicitat de l'editorial Barcanova. Ha estat un treball intens, fet amb molta consciència i ganes que l'educació emocional tingui uns recursos docents de qualitat per engrescar moltes mestres i molts mestres a incloure-la a l'aula. 

Hem seguit la metodologia proposada pel GROP, grup de recerca en orientació psicopedagòcia de la UB, aportant-hi tota la nostra experiència docent i la nostra creativitat. 


Els sis quaderns tenen un disseny atractiu, amb un treball acurat d'il·lustració i una estructura pensada per ajudar a organitzar la feina, amb propostes variades i engrescadores.


Els i les mestres trobareu activitats individuals i per fer en grup, que abarquen un enorme ventall de situacions on l'educació emocional contribueix a resoldre problemes i conflictes, reconèixer i regular tota mena d'emocions, ajudar-nos a ser més autònoms, tenir una sana autoestima i saber-nos relacionar millor amb nosaltres mateixos i els altres.


Hem inclòs textos propis i aliens, clàssics i moderns, pensats per presentar temes com el dol, els gelos, la ràbia, la tristesa, la felicitat, l'altruisme, la vocació, l'esforç, el pensament positiu, els valors, etc. Hi trobareu també  propostes de rol-playing, activitats per estimular la creativitat o per fomentar la concentració amb activitats de relaxació, visualitzacions, etc.


I per fer còmplices també les famílies, un annex per a mares, pares, àvies, tiets... Al final de cada quadern trobareu el FEM FAMÍLIA, unes quantes pàgines elaborades pensant en els adults, per tal que el treball fet a l'escola tingui ressonància també a casa.


Desitgem que els quaderns MÓN D'EMOCIONS us facin molt de servei tant a l'àmbit escolar com al familiar. Comptem amb vosaltres, mares, pares, mestres i, per descomptat els infants... perquè entre tots fem que l'Educació Emocional formi part del nostre món, ens ajudi a evolucionar i tenir una vida més plena.